Hoe Mr Perswall is ontstaan

Mr Perswall is zo'n tien jaar geleden opgericht en maakt momenteel onderdeel uit van de Wall Vision Group, een groep met meer dan 100 jaar ervaring in het maken van behang. Het idee van het creëren van een eigen behang is ontstaan in de oude Eco-fabriek in Småland toen een aantal jonge mensen met een ondernemende geest bedachten, dat er een manier MOEST zijn om kleine hoeveelheden behang te printen.

Zo gezegd, zo gedaan! Een paar maanden later werd er een digitale printer geleased, die gebruikt werd voor het printen van bankbiljetten. Deze machine toverden we vervolgens om in een behangmachine van een soort dat tot op dat moment volstrekt onbekend was.

 

Een buitengewoon spannende tijd vol met bloed, zweet & tranen

We werkten koortsachtig samen met papierproducenten om ervoor te zorgen, dat het printmateriaal (het papier) van topkwaliteit zou zijn en met machinebouwers om ervoor te zorgen, dat we van rol-op-rol konden printen in plaats van het vel-op-vel printen waar de digitale printer eigenlijk voor bestemd was. Omdat de experts niet in staat waren onze vragen te beantwoorden, waren we genoodzaakt de antwoorden en oplossingen op onze vragen en problemen zelf te vinden.

Toen we eindelijk zo ver waren, dat we het productieproces onder controle hadden, was het eindelijk tijd om collecties te ontwerpen, die volledig gebruik maakten van alle mogelijkheden van het digitale printen waarover we nu beschikten. En het overtuigen van de beste ontwerpers was nog een van de makkelijkste dingen. Na alle kleine, continu herhaalde motieven uit het verleden was het creëren van grootschalige ontwerpen voor de meeste kunstenaars een droom die uitkwam.

Wij kwamen erachter, dat er in dit proces geen sprake van goed of fout was. We lieten de trends voor wat ze waren en vonden overal waar we keken nieuwe motieven. Zo vonden we interessante ontwerpen op websites van amateurfotografen, maar ook op onze eigen vakantiefoto's. We zochten contact met fotografen, grafische vormgevers en schilders die werkten op basis van waterverf en olieverf. Vandaag de dag doen we nog steeds overal inspiratie op: in gesprekken met vrienden en kennissen, maar ook tijdens een kopje koffie op het werk.

Een keuze waar vertrouwen van uitgaat

Ons behang is een zogenaamd EasyUp-behang wat betekent, dat het aanbrengen bijzonder eenvoudig is. En dat het tegen praktisch alles bestand is.

Nadat u uw muur met lijm hebt ingesmeerd en het behang erop hebt geplakt, gaat het behang jarenlang mee - of het nu gaat om muren die continu zonlicht moeten verdragen of muren die altijd bestand moeten zijn tegen de vingerafdrukken van de allerkleinste kunstenaars.

Bovendien is ons behang als brandbestendig getest en kunt u altijd rekenen op een superieure service  en snelle levering van bestellingen.

Uitwisselen van ontwerpen

Wist u dat ontwerpers als Paul Smith, Vivienne Westwood, Tricia Guild en Hanna Werning een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan wat nu Mr Perswall is?

Maar nog belangrijker: het is nog altijd zo, dat de lokale talenten zoals Lina in Svedala, Karina in Karlstad en Stig in Forshaga – allemaal mensen die hun eigen behang creëerden – de allergrootste ontwerpers zijn.

Altijd in de buurt

Waar u ook woont. Maar als Zweeds bedrijf zijn wij uiteraard het grootst in Zweden. Desalniettemin is Mr Perswall altijd verkrijgbaar in de behangwinkel bij u in de buurt en vindt u onze collectieboeken bijmeer dan 600 van de meest toonaangevende verf- en behangretailers ter wereld.

U kunt onze fotobehang collecties bekijken en inspiratie opdoen in een door uzelf geselecteerde winkel. U kunt het personeel altijd om tips en adviezen vragen. Wij garanderen dat zij vakkundig zijn en u desgewenst altijd persoonlijk advies kunnen geven.

Member of WallVision group
Boråstapeter
Cole & Son
Engblad & Co
Mr Perswall