Alles wat u moet weten

Eigenlijk is dat helemaal niet zo heel veel. Behangen met ons behang is niet alleen ongelooflijk eenvoudig, maar het resultaat is ook nog eens indrukwekkend en het ziet er jaar in jaar uit schitterend uit. Waarschijnlijk heeft u nog wel wat vragen.

Hier vindt u het antwoord op bijna al uw vragen over bestellingen en hoe u uw persoonlijke behang op maat aanbrengt. Ook kunt u onze behangvideo's en video's met inspirerende ontwerpen hier bekijken.

Uiteraard kunt u te allen tijde contact met ons opnemen of met uw plaatselijke behangwinkel. Wij helpen u graag verder.

Behangen met Mr Perswall

U zult zien, dat het aanbrengen van dit behang bijna niet eenvoudiger kan. Dat komt doordat ons behang gemaakt is van niet-geweven(vlies) materiaal, het zogenaamde 'EasyUp-behang'.

Wat is EasyUp-behang? Simpel gezegd, gaat het om dimensioneel stabiel behang die u op de meest eenvoudige manier ophangt: u brengt de lijm rechtstreeks op de muur aan, stemt de motieven op elkaar af en plaatst de banen nauwkeurig met de hoeken tegen elkaar.

De eigenschappen van het behang worden bepaald door de textielvezels in de behangpulp.

Dankzij de vezels kan het behang vocht doorlaten en kunnen de muren ademen. Dit betekent dat vochtplekken die verschijnen, als u uw behang verwerkt heeft, binnen 24 uur verdwijnen, zodra het behang droog is.

En als u ooit over uw EasyUp-muren heen wilt behangen, hoeft u zich niet druk te maken over schuren en plamuren. De muren zijn al glad. Snel, eenvoudig en betrouwbaar, dat is ons motto!

Download de behanginstructies
Bekijk de video "How to hang wallpaper" op YouTube

Bestellen & kopen

Als u het behang dat u wilt gebruiken heeft gevonden of ontworpen, kunt u het hier online bestellen, maar u kuntook bij uw dichtstbijzijnde behangwinkel terecht. Hoe u uw bestelling ook plaatst, onze studio maakt het behang volledig in overeenstemming met uw wensen en levert het af bij de winkel die u tijdens uw bestelling hebt geselecteerd en waar u kunt afrekenen. Betrouwbaar en handig!

Lees de algemene verkoopvoorwaarden van Mr Perswall

Het kiezen van behang

Op verschillende pagina's van deze website kunt u ons complete assortiment behang bekijken. Het behang kan in alle maten worden besteld, de ontwerpen kunnen worden gedraaid, kleuren gewijzigd en teksten toegevoegd of in uw eigen bewoordingen worden aangepast.

U kunt ook uw eigen foto of afbeelding uploaden om uw eigen ontwerp te creëren. Als de bron die u wilt gebruiken niet in digitale vorm beschikbaar is, maken wij graag een originele digitale afbeelding voor u.

Het behang van Mr Perswall is ook verkrijgbaar in de grotere behangwinkels in Nederland. Stap eens bij een van onze winkels binnen om door onze collectieboeken te bladeren en onze motieven en kleuren te bekijken. Onze medewerkers helpen u graag met individueel advies en professionele tips.

Eigen foto

 • Wat kost het behang?

  Originele kwaliteit: €38,64/m2
  Ons behang staat bekend als zogenaamd Non Woven/Easy up behang. Dat betekent dat u eerst lijm op de muur opbrengt en vervolgens het behang opplakt. Dat is de makkelijkste manier van behangen.

 • Hoeveel pixels moet een fotobehang hebben?

  Het aantal pixels dat een afbeelding heeft, geeft een idee van hoe scherp de afbeelding wordt. Een afbeelding met een hoog aantal pixels wordt scherper dan een afbeelding met minder pixels. Voor een complete wand hebt u daarom een foto met een veel hogere kwaliteit en met veel meer pixels nodig dan wanneer u een kleiner oppervlak wilt behangen.

  Ook een aantal andere factoren speelt een rol om te bepalen of de fotokwaliteit goed genoeg is voor een fotobehang.

  • De lichtbalans in de afbeelding heeft ook effect op het resultaat. Een donkere afbeelding heeft voor een goed resultaat vaak een hogere resolutie nodig.
  • De focus van de afbeelding is ook van essentieel belang. Afbeeldingen met beweging vragen vaak om een hogere resolutie dan een stilstaande afbeelding waarbij een statief gebruikt is.

  Deze handleiding geeft u een idee welk formaat afbeelding voor verschillende wandgroottes nodig is.

  Hoeveel pixels moet een fotobehang hebben

  Voordat we uw afbeelding afdrukken, bekijken we deze om de kwaliteit van het behang goed genoeg is.

   

  Productinformatie:

  • Niet geweven (geen pvc)
  • Brandveilig - gecertificeerd klasse A, ASTM E84
  • Applicatie voor handig met lijm insmeren van de muur in plaats van het behang
  • 45 cm brede banen
  • We raden aan zowel in de breedte als in de hoogte 5 cm (2 inches) toe te voegen als extra marge

   

 • Mijn bestand is te groot. Waar moet ik grote bestanden naar toe sturen?

  Als uw bestand groter is dan 100 MB, kan dit niet worden geüpload. Maar we kunnen wel afbeeldingen met een groter formaat accepteren via de uploadservice Hightail. Klik hier om naar Hightail te gaan en uw foto te uploaden.

  Zo kunt u uw foto uploaden via Hightail:

  1. Vul uw naam en e-mailadres in in de daarvoor bestemde velden
  2. Vul de afmetingen van de wand die u wilt behangen in in het commentaarveld
  3. Selecteer het bestand dat u wilt uploaden en druk op de knop ”Send it”
  4. Vervolgens nemen wij contact met u op in de vorm van een e-mail met een link en informatie over wat u verder moet doen om uw behang te creëren

 • Kan ik voorbeelden van mijn eigen ontwerpen bestellen?

  Jazeker, dat kost €20 per stuk, inclusief porto. Het voorbeeld helpt u om te bekijken of het behang wordt wat u voor ogen staat. Als u twijfelt over de kwaliteit van uw foto of hoe de kleuren zullen uitkomen, dan adviseren wij u om een voorbeeld te bestellen. De voorbeelden zijn 45x45cm en kunnen worden besteld via onze klantendienst.

  De voorbeelden kunnen van druk tot druk iets in kleur verschillen.

 • Kan de kwaliteit van een foto worden verbeterd?

  De originele kwaliteit en resolutie van een foto kunnen niet worden verbeterd. Maar de afbeelding kan wel worden bewerkt om het effect te verbeteren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van verschillende filters. Neem contact op met de klantendienst als u hulp wilt met uw foto of hierover vragen hebt.

 • Wilt u fotocollages maken, voorwerpen in de afbeelding aanpassen, kleuren wijzigen, e.d.?

  Onze designstudio kan u bijna overal mee helpen! Bijvoorbeeld met:

  • Het aanpassen van kleuren en het inkleuren van specifieke voorwerpen in een afbeelding
  • Het verplaatsen of verwijderen van voorwerpen op een foto
  • Het aanbrengen van diverse filters om de uitstraling van een afbeelding te veranderen of het effect ervan te verbeteren
  • Het helpen om fotocollages te creëren

  Dit waren maar een paar voorbeelden. Bekijk hier waar onze Design Studio u mee kan helpen. Als u ideeën hebt over wat u zou willen doen, neemt u dan hierover contact op met klantendienst.

 • Wat houdt een kwaliteitscontrole van mijn afbeelding in?

  Wij bieden u zekerheid doordat we de kwaliteit van uw foto bekijken voordat we deze afdrukken. We doen dat om de kwaliteit en de resolutie van uw foto te garanderen. We nemen contact met u op als we vragen of suggesties voor verbeteringen hebben.

 • Mijn bestand is te klein. Wat moet ik doen?

  Als uw bestand kleiner is dan 1000x1000 pixels, kan het niet worden geüpload. Wil een afbeelding goed uitkomen op een groot oppervlak, dan is een hoge resolutie vereist. Een resolutie van 1000x1000 wordt als bijzonder laag beschouwd, maar het kan werken als u een klein oppervlak wilt behangen. Lees meer op.

Bestellen

Prijzen & kosten

Behang

 • Hoe breed zijn de banen?

  De banen zijn 45 cm breed.

 • Wordt de kwaliteit van uw behang gegarandeerd?

  Uiteraard! We hechten er waarde aan, dat ons digitaal geprint behang van een hoogwaardige kwaliteit is. Ons productieproces een garantie is voor de hoogst mogelijke kwaliteit en voldoet aan alle milieu- en veiligheidsnormen.

  Als onderdeel van onze kwaliteitszorg is ons bedrijf EU-gecertificeerd conform EN 15102:2007, een CE-markering die ervoor garant staat, dat onze productieprocessen voldoen aan de Europese richtlijnen voor de uitstoot van formaldehyde, zware metalen en andere gevaarlijke stoffen.

  Brandveiligheid Europe B-s1.d0, USA Class A, ASTM E84.

 • Waar wordt het behang gemaakt?

  Al het behang wordt gemaakt in onze fabriek in Borås, Zweden. Mocht u in de buurt zijn, laat het ons dan weten.Wij leiden u graag rond!

 • Op welk materiaal wordt het behang geprint?

  Ons behang is zogenaamd EasyUp-behang, wat betekent dat we het altijd op hoogwaardig niet-geweven materiaal printen. U hebt misschien wel eens gehoord van vliesbehang? Dat is hetzelfde soort behang als EasyUp.

  Niet-geweven? Dit is behang gemaakt van houtpulp waaraan textielvezels worden toegevoegd voor een uitermate sterk behang dat dimensioneel stabiel en eenvoudig op te hangen is (zoals de naam EasyUp doet vermoeden, is dit behang simpel op te hangen - u smeert de muur in en niet het behang).

  Brandveiligheid Europe B-s1.d0, USA Class A, ASTM E84.

 • Welk soort behang heeft Mr Perswall?

  We beschikken over een breed assortiment behang die geschikt is voor bijna alle toepassingen, van opvallende muren tot plafond- of deurdecoratie.

  De motieven en ontwerpen in onze collecties kunnen van alles zijn van foto's en afbeeldingen tot speciaal ontworpen behangmotieven.

  U vindt al ons behang hierop onze website en in onze collectieboeken bij uw dichtstbijzijnde behangwinkel.

 • Met welke ontwerpers werkt Mr Perswall samen?

  Eigenlijk met iedereen. Tenminste, bijna iedereen. Zo werken wij samen met winnaars van de Hasselblad Award, maar ook met plaatselijke amateurfotografen.

  De beste ontwerpers zijn degenen die een verhaal te vertellen hebben. Dat kunnen kunstenaars zijn die met olieverf werken of beroemde namen en grafische ontwerpers, zoals Paul Smith, Vivienne Westwood, Tricia Guild en Hanna Werning, maar ook graffiti-artiesten of wellicht uzelf! Er schuilt een Picasso in ons allemaal!

Aanbrengen

Het antwoord op uw vraag nog niet gevonden?

Neem gerust contact met ons op. Als u het onderstaande formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk tijdens kantooruren contact met u op. We zijn ook telefonisch bereikbaar via 035 526 44 42.

 

Image CAPTCHA
Member of WallVision group
Boråstapeter
Cole & Son
Engblad & Co
Mr Perswall